Як живуть внутрішньо переміщені у місті Дубно? (ВІДЕО)

592

0

Ось уже пів року, як у Дубні проживає сім’я Федоровичів з Донеччини. Валентин та Олеся виховують 11 дітей.

Будинок їм надали знайомі, а перед цим вони 4 місяці жили у селі Стовпець. Розповідають, залишаючи свій дім у селі біля Мар’їнки, взяли зовсім небагато речей, та й дому їхнього уже, мабуть, немає.

Місяць тому у Валентина та Олесі народився наймолодший син, і хоча їхня сім’я велика, кажуть, наразі особливо великих потреб не мають – одяг, взуття, засоби гігієни вони отримують, а нещодавно передали ліжка та матраци для діток, а також мікрохвильову піч.

Розповідають, внутрішньо переміщені у Дубні активно допомагають один одному також – підвозять речі, переносять вантажі, діляться інформацією про послуги у місті.

Внутрішньо переміщені у місті Дубно навіть об’єдналися у спільноту, яку наприкінці липня зареєстрували офіційно, наразі спільнота налічує близько трьох тисяч людей, для допомоги один одному та комунікації вони також створили свій чат у месенджері, активно волонтерять, плетуть маскувальні сітки, випікають печиво.

У Будинку культури видають допомогу для ВПО з перших днів повномасштабного вторгнення, тут діє центр допомоги для внутрішньо переміщених осіб, де у допомозі людям задіяні усі працівники.

Більше дивіться у відео ІА «Теза».

0