У Дубні сім’ї зниклих безвісти військових не можуть добитися допомоги (ВІДЕО)

800

1+

У Дубні родичі зниклих безвісти не можуть оформити допомогу по втраті годувальника. Отримавши чергову відмову, дві родини з Дубенського району звернулися до редакції ІА «Теза» з проханням допомогти.

Син Ростислави Харчишин зник безвісти близько 10 місяців тому на території Донецької області. Його немає у списках загиблих, а також серед полонених. Відтоді рідні не знаходять собі місця, намагаючись знайти будь-яку інформацію. Удома на чоловіка чекає також дружина та двоє дітей. Саме для них рідні зниклого безвісти хотіли оформити допомогу по втраті годувальника, однак вони ось уже втретє отримали відмову.

Схожа ситуація склалася і в Жанни Луб. Її чоловік зник безвісти у січні цього року поблизу Соледара.

Тож ми вирушили до Управління Пенсійного фонду України в  Дубенському районі. В установі до ситуації поставилися з розумінням і пояснили, що оскільки відбулася реформа Пенсійного фонду, то вони на місці приймають документи, а рішення виносить зовсім інша область. Однак пообіцяли надіслати запит до центрального управління за роз’ясненнями та зв’язатися з рідними, коли надійде відповідь.

Журналісти ІА «Теза» також звернулися до Олени Хотенко, координатора у Рівненській області Консультативної ради Уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, де також пообіцяли допомогу та сприяння у вирішенні проблеми.

Ситуацію, в яку потрапили рідні зниклих військових, годі й уявити – вони щодня чекають на звістки про своїх захисників, моніторять ситуацію, списки полонених і загиблих, однак у цей час змушені оббивати пороги держустанов, щоб добитися допомоги. Ми й надалі будемо спостерігати за ситуацією та сподіваємося на вирішення проблеми.

Більше дивіться у відео ІА «Теза».

1+