У Дубенському замку створили Асоціацію заповідників України (ВІДЕО)

247

1+

Історична подія відбулася у Дубенському замку – учора, 23 березня, тут офіційно оголосили про створення Асоціації заповідників України.

Для цього до Дубна з’їхалися представники заповідників Західної України, а також Олег Слєпцов, президент Академії архітектури, які й поставили підписи у відповідних документах.

Від новостворенної Асоціації у її учасників чимало очікувань, зокрема Олег Слєпцов, президент Української академії архітектури, людина, яка спроектувала 67 церков в Україні, зазначив, що наразі потрібно об’єднати усі заповідники України заради спільного вирішення їхніх проблем, в тому числі і на законодавчому рівні.

Учора документи про створення Асоціації підписали керівники сімох заповідників України з Волині, Хмельниччини, Тернопільщини та Рівненщини, а також Рівненський краєзнавчий музей. Долучились до Асоціації уже й декілька представників із північних регіонів країни. Таким чином заповідники розраховують на потужну підтримку і працю на спільний результат.

Загалом в Україні 57 заповідників, й усі їхні проблеми накопичувалися не один десяток років.

Зокрема, про намір створити таку асоціацію ще 5 років тому розповіла Неля Куковальська, генеральний директор Національного заповідника «Софія Київська».

Таким чином Дубенський замок став своєрідним майданчиком для створення при Українській академії архітектури Асоціації заповідників. А підписанти зазначають, що об’єднання, має стати новим поштовхом до розвитку та підтримки культури у країні

1+