Близько пів сотні поліцейських з Рівненщини записались до бригади “Лють” (ВІДЕО)

447

0

Пів сотні поліцейських з Рівненщини уже прийняли і вони готуються до навчань. Це одна із штурмових бригад “Гвардії наступу”, яка відноситься до Нацполіції.

Про це повідомляють на сторінці Поліції Рівненської області.

Окрім правоохоронців є й цивільні, які хочуть стати на захист країни.

Ми захищаємо свою землю і свою Батьківщину», – розповідає доброволець штурмової бригади «Лють» рівнянин Петро Вашай.

Із початку повномасштабного вторгнення 26-річний Петро займався волонтерством. Доставляли допомогу на передову, вивозили загиблих із поля бою. Згодом твердо вирішив, що треба брати до рук зброю.

Петро Вашай зізнається, що коли дізнався про набір у штурмову бригаду Нацполіції, не одразу зважився на вступ до «Люті». Адже попри відмінну фізичну підготовку, військової має недостатньо.

«Війна внесла суттєві корективи у життя кожного, але передусім об’єднала і згуртувала нас, українців. Тому одразу взявся допомагати всім, чим міг, — каже Петро. — Став волонтером і займався питаннями транспортування загиблих, аби рідні могли попрощатися і поховати своїх синів, доньок, братів, чоловіків. Але з часом зрозумів, що можу зробити набагато більше для звільнення нашої землі від російської навали і вирішив приєднатися до силового підрозділу «Лють».

Петро Вашай успішно пройшов всі етапи відбору, хоча зазначає, що це було непросто, адже вимоги до кандидатів високі. Попереду у добровольця навчання, а тоді вже — виконання бойових завдань.

На запитання, чи страшно, відповідає:

«Звичайно, розумний страх у людини присутній, але ми маємо розуміти і розуміємо, що робимо. Це не ми до них прийшли, а вони до нас. І ми захищаємо свою землю і свою Батьківщину».

Записатися у кандидати можна на сайті або в одному з ЦНАПів області. Там – заповнити анкету. Формування восьми штурмових бригад “Гвардії наступу” триватиме до 1 квітня 2023 року.

За матеріалами пресслужби Поліції Рівненської області.

0