328

0

Спільні проєкти, ідеї та партнерство – відтепер Дубенський район співпрацюватиме з Седлецьким повітом Мазовецького воєводства Республіки Польща.

Відповідний меморандум підписали в рамках відзначення Дня Європи у Дубенському замку.

«Співпраця між Польщею та Рівненщиною продовжується. Це приклад децентралізації в дії. Коли ініціатива йде від громад. Тому привітав всіх причетних і побажав, щоб ці угоди стали початком реальної, і дуже потрібної для нас співпраці», – зазначив голова Рівненської ОДА Віталій Коваль.

За його словами, колеги з Польщі мають великий досвід розвитку територіальних громад і готові ним поділитися, тому важливо налагоджувати співпрацю в різних сферах.

Так, партнером Мирогощанської громади стала ґміна Сухожебри, Смизької та Козинської громад – ґміна Мокободи, Привільненської і Повчанської громад – ґміна Вішнев, Демидівська і Тараканівська громади співпрацюватимуть із ґміною Збучин.

Документ передбачає підписання договору про співробітництво в культурному, освітньому напрямках, а також запозичення досвіду управління та створення безпекового середовища у громаді.

«Упродовж трьох днів члени делегації відвідали всі громади-партнери та ознайомилися зі здобутками та перспективними планами громад. Сподіваюсь, сьогоднішній меморандум посилить співпрацю між нашими громадами та значно покращить рівень життя кожного мешканця району», – зазначив голова Дубенської РДА Всеволод Пекарський.

0