554

0

Голова Рівненської ОДА Віталій Коваль разом з головою Дубенської РДА Всеволодом Пекарським відвідали центр вакцинації у Дубно. Його розгорнули в Будинку дітей та молоді ще 19 червня, а минулого тижня він перейшов у щоденний режим прийому відвідувачів.

Приміщення розділене на дві зони: до і після щеплення.

Лише з початку кампанії в Дубенському центрі провакциновано понад 800 людей. А загалом на Рівненщині зроблено понад 133 тисячі щеплень.

«Наразі в державі триває 5-ий етап вакцинації громадян від COVID-19. Зробити щеплення може кожен охочий. Для цього необхідно лише прийти до найближчого пункту чи центру вакцинації. З минулого тижня всі центри масової вакцинації у Рівненській області працюють у щоденному режимі”, – повідомив Віталій Коваль.

Центр вакцинації в місті Дубно працює за адресою майдан Незалежності,1, другий поверх будинку дітей та молоді. Попередньо записатись на щеплення можна зателефонувавши за номерами 0504009995 (Центр вакцинаціі) або 0504009095 (реєстратура КНП “ЦПМСД”) або до свого сімейного лікаря. Для того, щоб вакцинуватись, при собі необхідно мати паспорт та ідентифікаційний код.

Наразі в центрах вакцинації є всі зареєстровані та дозволені для використання вакцини. Це Pfizer-BioNTech, CoronaVac, AstraZeneca та Moderna. Кожна з цих вакцин ефективно запобігає тяжкому перебігу хвороби і рятує життя. Крім того, за рекомендаціями Міністерства охорони здоров’я, робити щеплення можна і дітям, але лише тим, кому виповнилося 12 років, і тільки після консультації з лікарем.

0