459

1+

12-річна Яна Сало з села Дитиничі, що на Дубенщині, робила букети з польових квітів та продавала. Таким чином збирала кошти на допомогу захисникам України.

Мама дівчинки Оксана розповідає, що квітами донька захоплювалася завжди. У мирні часи купували букети або ж рвала квіти в полі та дарувала їх рідним. А коли прийшла війна, то найрідніші люди дівчинки – дідусь, хресний та дядько – вступили до лав ЗСУ.

«Донька запитувала, як може допомогти військовим. І якось за вечерею в неділю вона принесла букет польових квітів. Чоловік запропонував їй зробити акцію – продавати букети, а виручені кошти віддати на потреби ЗСУ», – розповіла Оксана Сало.

Дівчинка швидко підхопила цю ідею і вже наступного дня пішла в поле за квітами. Всі разом складали букети та малювали плакати. А ось продавати благодійні квіти Яна вирішила самостійно. Мама розповіла, що пишається такою цілеспрямованою донькою.

За тиждень юна волонтерка вторгувала 8050 гривень. Кошти передала у Дубенський волонтерський центр, котрий діє при Свято-Миколаївському чоловічому монастирі. Що куплять військовим – ще поки що невідомо. Але волонтери мають прозвітувати сім’ї.

За інформацією Рівненської обласної державної адміністрації.

1+