634

0

Управління праці та соціального захисту населення Дубенської міської ради інформує, що Постановою КМУ від 02.04.2005 р. № 261 (в редакції постанови КМУ від 29.07.2020 р. № 633) визначено порядок виплати щомісячної державної соціальної допомоги на догляд одиноким пенсіонерам, яким виповнилося 80 та більше років, та які потребують постійного стороннього догляду, у розмірі 40 відсотків прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.

Допомога призначається та виплачується з 1 січня 2020 року, але не раніше дати досягнення особою 80-річного віку.

Вказана постанова КМУ № 633 застосовується з 1 січня 2020 року для заяв про призначення допомоги на догляд, які подані до 1 листопада 2020 року.

Для призначення соціальної допомоги на догляд за одинокими особами, яким виповнилося 80 та більше років, подаються до управління такі документи:

  • заява за формою, встановленою Мінсоцполітики,
  • декларація про доходи та майновий стан осіб для призначення соціальної допомоги, яка складена за формою, встановленою Мінсоцполітики,
  • висновок лікарської-консультативної комісії про потребу в постійному сторонньому догляді. Інформація про склад сім’ї зазначається в декларації про доходи та майновий стан особи, яка звернулася за призначенням соціальної допомоги,
  • довідка про вид, розмір пенсії і період, на який вона призначена, відповідно до Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” або Закону України “Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб”.

Допомога на догляд не призначається:

  • особам з інвалідністю, яким відшкодовуються витрати на догляд відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування»,
  • особам за здійснення такого догляду, яким виплачується компенсація відповідно до постанов КМУ «Про підвищення розмірів державної допомоги окремим категоріям громадян» від 26.07.1996 р. № 832 та «Про затвердження Порядку призначення і виплати компенсації фізичним особам, які надають соціальні послуги» від 29.04.2004 р. № 558.

За більш детальною інформацією звертатися в управління праці та соціального захисту населення Дубенської міської ради за номером телефону “гарячої лінії” 3-23-81.

0