735

1+

Старт опалювального сезону

До опалювального сезону по всій країні готові понад 90% об’єктів. Деякі міста готові майже на 100%.

“У підземних сховищах накопичено 18,8 млрд кубічних метрів газу, що більше показників 2017 та 2018 років. Коштів для подальшої закупівлі блакитного палива абсолютно достатньо”, – запевнив Шмигаль.

Зросте вартість опалення і води

Новий опалювальний сезон розпочнеться із суттєвого підвищення тарифів на тепло та гарячу воду. Зростання тарифів неминуче, адже держава залишила без пільг підприємства, що виробляють тепло. Їм доводиться купувати газ за ринковою ціною, а це автоматично збільшує тариф для населення.

Нові тарифи на електроенергію

Уряд знизив тарифи на електроенергію для 80% домогосподарств від 1 жовтня цього року. Тариф складе 1.44 грн для тих, хто споживає менше 250 кВт на місяць. 

“Для тих, хто споживає більше – тариф залишиться без змін (1,68 за кіловат.). Так само не будуть зростати тарифи на електроопалення”, – зазначив очільник уряду Денис Шмигаль.

Е-лікарняні

Від 1 жовтня Україна повністю перейшла на електронні лікарняні. Оформлення всіх листків непрацездатності буде відбуватися виключно з внесенням даних в електронну систему охорони здоров’я.

У день відкриття лікарняний одразу буде доступний в онлайн-кабінетах державних служб, які відповідають за виплати – це соцстрахування і Пенсійний фонд. Нарахування компенсації непрацездатності відбуватиметься лише після закриття лікарняного. Це також одразу відобразиться онлайн.

1+