844

0

У Сарненській міській раді інспектори з благоустрою планують карати штрафами тих, хто не скошуватиме траву біля будинків.

Саме так у місті запобігатимутьрозповсюдженню карантинних рослин і бур’янів, які сприяють виникненню алергічних захворювань у населення.

У КУ «Інспекція з благоустрою м. Сарни» зауважують, що жителі району мають обов’язково своєчасного знащувати бур’яни, у тому числі амброзії полинолистої на територіях об’єктів благоустрою, що перебувають у власності або користуванні, а також визначену правилами благоустрою територію населеного пункту, прилеглу до цих об’єктів, яка становить: для домоволодінь приватного сектору- 5м від межі земельної ділянки.

Для прибудинкових територій багатоквартирної забудови, для територій, прилеглих до торговельних центрів, об’єктів побутового обслуговування, громадського харчування, авторемонтних майстерень, магазинів, ринків, тимчасових споруд торговельного, побутового, соціально-культурного чи іншого призначення для здійснення підприємницької діяльності, для території, прилеглих до колективних гаражів – 10 метрів від межі земельної ділянки, що надана у власність або користування, та до проїжджої частини вулиці.

Для територій, прилеглих до автозаправних станцій – 10 м. від межі земельної ділянки, що надана у власність або користування, та до проїжджої частини вулиці, а для територій, прилеглих до центрально-теплових, трансформаторних, газорозподільних, тяглових підстанцій – 10. м по периметру споруд, та до проїжджої частини вулиці,  для територій, прилеглих до об’єктів соціальної інфраструктури – 10 м. від межі земельної ділянки, та до проїжджої частини вулиці.  

Порушення цих вимог може стати передумою для накладання штрафу від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340грн.-1360грн.) і на посадових осіб, громадян – суб’єктів підприємницької діяльності – від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850грн-1700грн.). 

0