644

0

Статистика захворюваності на коронавірус в Україні почала доволі стрімко зростати ще у липні. На кінець літа припало багато вихідних та святкових днів, зокрема, День Незалежності. Під час святкувань масового скупчення людей було не уникнути. Про цеповідомляє СловоіДіло.

Коли очікувати нового спалаху

На початку липня за добу фіксували 600-800 нових випадків коронавірусу, водночас, кількість тих, хто одужав, була майже вдвічі більшою, а кількість активних випадків відповідно зменшувалася. Зараз ситуація протилежна, ба більше, зростають і темпи заповнення ліжок.

Тобто, нова хвиля коронавірусу почала накривати Україну і на момент вихідних у серпні вже стала помітною.

Чи буде новий локдаун

Днями головний санітарний лікар країни Ігор Кузін заявив, що у листопаді в Україні можуть посилити карантинні заходи та запровадити локдаун, якщо ситуація з поширення коронавірусу не покращиться.

Водночас він додав, якщо українці будуть активно вакцинуватися і дотримуватися правил, то локдаун можна буде відтягнути на грудень-січень або зовсім не допустити.

Запроваджувати локдаун чи ні, вирішуватиме місцева влада. Наприклад, столична вже заявила, що у разі нової хвилі коронавірусу, у Києві не будуть знову закривати дитячі садки та початкові школи на карантин.

Однак, за словами Кузіна, якщо ситуація з COVID-19 загостриться, жорсткий карантин можуть запровадити на загальнонаціональному рівні.

Також він зазначив, що обов’язкове носіння масок скасовувати не будуть, вони «залишаться з нами до останніх днів пандемії».

0