449

0

У МОН роз’яснили, хто повинен подбати про безпеку в дитячих садках

Як пояснили в Міністерстві освіти та науки України, забезпечувати дітей і працівників дитячих садків засобами захисту повинні засновники закладів, а не батьки.

Про це розповіла державний експерт Директорату дошкільної, позашкільної та інклюзивної освіти Анна Грищенко на всеукраїнській конференції, повідомляє УНІАН.

Анна Грищенко зазначила, що більшість дитячих садків в Україні перебувають у комунальній власності, а це означає, що забезпеченням засобами захисту повинні займатися засновники закладів.

“Забезпечення цих садків та інших належить до компетенції засновників цих закладів. Тому саме засновники закладів дошкільної освіти повинні забезпечувати заклад усіма необхідними засобами безпеки: масками, антисептиками та іншими необхідними матеріалами в цей період”, – зазначила фахівець.

Вона також додала, що робота дитячих садків у новому навчальному році залежатиме від епідеміологічної ситуації в країні в цілому, а також у кожному окремому регіоні.

“За сприятливої ситуації заклади працюватимуть у звичайному для них режимі, створивши максимально безпечні умови для вихованців та працівників”, – сказала Грищенко.

Міністерство охорони здоров’я затвердило перелік рекомендацій для роботи дитячих садків і заборонило використання: багаторазових рушників, м’яких іграшок, килимів з довгим ворсом, вуличного взуття в приміщеннях, проведення масових заходів за участю дітей більш ніж однієї групи.

0