567

0

Підготовка до опалювального сезону триває згідно з графіком, і держава робить низку кроків, щоб не допустити зміни тарифів на енергоносії для населення.

Про це повідомив перший заступник голови ОДА Сергій Подолін.

«Сьогодні ціна на газ на європейських ринках б’є рекорди. Водночас Уряд та НАК «Нафтогаз», як державна компанія, виступає гарантіями того, що ціна на газ для населення не зміниться і буде лишатися на рівні, зафіксованому річними контрактами. Ціна газу за річним контрактом НАК «Нафтогазу» становить 7,96 грн побутових споживачів, а для підприємств теплокомуненерго Нафтогаз пропонує трирічні контракти”, – зазначив перший заступник.

Сергій Подолін підкреслив, що позиція Уряду – це не підняття тарифів в опалювальному сезоні 2021/2022 року. Для цього на державному рівні вживається низка заходів, спрямованих на забезпечення стабільної роботи теплопостачальних підприємств області, а саме: фіксована ціна на природний газ, що використовується для виробництва теплоенергії для населення, відшкодування різниці в тарифах.

«Встановлення тарифів – це повноваження виключно органів місцевого самоврядування. Більшість місцевих очільників проявляють конструктивну позицію і разом з представниками ОДА працюють над тим, щоб всі громади нормально пройшли опалювальний сезон», – повідомив перший заступник голови ОДА.

Також Сергій Подолін додав, що держава підтримує громадян, які дійсно потребують соціальної підтримки – їм надаються субсидії на оплату комунальних послуг. Уже цього року видатки на субсидії будуть збільшені.

0