861

0

У місті Радивилів на Дубенщині судили мешканця Волині, який спробував зґвалтувати дівчину з інвалідністю. 

Як зазначається у вироку, інцидент стався 12 червня минулого року у селі Теслугів Дубенського району. Чоловік, вживаючи алкогольні напої біля магазину, побачив дівчину, інваліда першої групи. 

Після чого відвів її за приміщення непрацюючого будинку культури, поклав на землю та намагався зґвалтувати. 

Це побачили двоє чоловіків, які проходили повз. Насильник почав утіка, після чого зачинився у туалеті, але чоловіки вибили двері та викликали поліцію. 

Потерпіла на судове засідання не з’явилась. Як пояснила її представниця, дівчина з дитинства страждає на Фенілкетонурію (хвороба, що спричиняє психічний розлад). Через це вона не могла усвідомлювати намірів обвинуваченого, тобто на помент скоєння злочину перебувала у безпорадному стані. 

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений свою вину визнав повністю. Він розповів, що у той день приїхав із товаришем у село. Потім зайшли у місцевий магазин, купили спиртне. Після виходу з магазину він побачив потерпілу та вирішив вступити з нею в статевий акт. Проте цьому завадили двоє чоловіків, які його налякали. 

Чоловік у 2018 році був засуджений Ковельським районним судом за розбій до 8 з половиною років позбавлення волі, 11 березня 2022 року був звільнений умовно-достроково на підставі ухвали Сарненського районного суду. 

Також відомо, що він є уродженцем села Заболоття Волинської області.

Таким чином суд визнав обвинуваченого винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 15, ч. 1 ст. 152 КК України, та призначив йому покарання у виді трьох років та одного місяця. 

Початок строку відбування покарання обчислюватиметься з 14 червня 2022 року.

0