486

0

У приймальному відділенні обласної клінічної лікарні тривають завершальні опоряджувальні роботи.

Так, наразі тут реконструйовано та добудовано майже 1 000 квадратних метрів площі.

Невдовзі у сучасному приймальному відділенні будуть надавати невідкладну медичну допомогу, прийматимуть пацієнтів та розподілятимуть у відділення лікарень, а ще – зможуть ставити попередній діагноз.

Такий масштабний об’єм робіт виконують в рамках президентської програми «Велике будівництво».

«Це революційний проєкт, адже невдовзі наше відділення буде сучасним та доступним. До прикладу, автомобіль швидкої зможе безперешкодно заїжджати на спеціальний пандус відділення. Пацієнт автоматично буде проходити КТ, МРТ, цифровий рентген, УЗД та ендоскопію. І це все тут, на місці»,- розповідає в.о. головного лікаря обласної клінічної лікарні Валентин Піонтковський.

Високоспеціалізовану допомогу лікарі зможуть надавати завдяки й сучасному обладнанню. Зокрема, спіральний комп’ютерний томограф, МРТ, цифровий рентген-апарат, ендоскопічна стійка та УЗД.

Варто зазначити, що приймальне відділення, як і лікарня в цілому, працюватимуть у цілодобовому режимі.

 «Забезпечення обладнанням – це централізоване постачання з МОЗу за рахунок коштів державної субвенції та обласного бюджету. Фінансування реконструкції відділення відбувається за кошти державного бюджету – 23 млн. грн»,- каже начальник обласного управління охорони здоров’я Олег Вівсянник.

Нагадаємо, окрім цього, будівельники завершують ремонтні роботи приймальних відділень у Сарненській, Рокитнівській та Березнівській ЦРЛ.

0