300

0

Невдовзі на Рівненщині можна буде зареєструвати новонароджену дитину, ще перебуваючи в пологовому будинку. Адже там повинні забезпечити надання послуги «єМалятко».

За однією заявою, поданою онлайн, можна зареєструвати народження дитини та отримати до 9-ти державних послуг від різних органів влади.

Послуга «єМалятко» доступна вже давно. Однак вона особливо актуальна у період карантину, наголосила заступниця голови Рівненської ОДА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTO) Іванна Смачило під час наради з керівниками пологових будинків області .

«Важливо, щоб, батькам не доводилося ходити в інші установи, аби зареєструвати новонароджену дитину, натомість була можливість зробити це просто в пологовому. Це питання не лише зручності, а й безпеки, – підсумувала Іванна Смачило. – Така послуга повинна бути забезпечена в пологових будинках. І ми докладемо максимум зусиль, аби це сталось. Реалізувати таку ініціативу нескладно. Адже для цього не потрібно наймати окрему людину. Це можуть робити і працівники пологового, які пройшли спеціальне навчання. Воно не є складним. І, до речі, надання самої послуги займає 10-15 хвилин. А працівники пологових будинків, які цим займатимуться, можуть розраховувати на консультаційну підтримку».

0