242

0

За рік млинівчани виготовили майже 125 тис. порцій сухих перших страв для військових на передову. Для своїх борщів та супі волонтери переробили понад 70 тонн овочів.

Про ініціативу млинівських волонтерів на своїй сторінці розповів Всеволод Пекарський, голова Дубенської РВА.

Млинівчани першим приготували саме борщ, по тому – різноманітні супи. В одному пакетику – буряк, картопля, морква, перець, капуста, цибуля, часник, корінь селери, зелень та м’ясо. Усі інгредієнти варять, сушать, подрібнюють, тоді – фасують.

Приготування страви дуже просте: борщовий пакет заливається гарячою води, за 15 хвилин – страва готова.

Завдяки невтомній праці учасників спільноти “БОРЩ” теплі домашні страви зігрівають наших Захисників чи не у всіх „гарячих” точках на сході та півдні країни. Військові кажуть, що смачно, як вдома.

Я дуже рада, що доля звела нас разом, що нас так багато однодумців. – каже засновниця спільноти Ірина Кошкіна. – На сьогодні – це 70 людей, серед якн і жителі Млинівщини, і внутрішньо переміщені особи. Як би не було важко, але ми змогли сушити необхідні інгредієнти навіть коли вимикали світло! Дякую всім за стійкість та незламність духу”.

Так, спільнотою “БОРЩ” виготовлено 124 928 порцій сухих перших страв: 97 922 – борщів, 27 060 супів (з макаронами, гречані, рисові).

До передач захисникам додають й приготовані інші продукти харчування, засоби гігієни, білизну, медичні засоби. На прохання військових шили бандани, а потім і білизну, маскхалати, виготовляють окопні свічки.

Працювати – це наш маленький вклад в перемогу, – кажуть у спільноті!

0