743

1+

При парафії храму Вознесіння Господнього УГКЦ в місті Дубно працюють з благодійною метою. До спільної роботи залучаються переселенці.

Настоятель храму о. Андрій Коваль розповідає, як за підтримки проєкту “Emergency appeal – Реагування на надзвичайні ситуації внаслідок бойових дій в Україні” від Caritas international та Caritas Ukraine вдалося збільшити ефективність соціальних бізнесів при парафії.

“Ще до початку війни у нас були ідеї створити соціальну кухню та швейну майстерню, – розповідає о. Андрій. – Брали участь у різноманітних проєктах і нас підтримували. Ми закупляли обладнання, і зараз із командою волонтерів маємо дизайнерську студію комп’ютерної вишивки та чудову кухню”.

У рамках проєкту для кухні закупили вакууматор, а для майстерні – промислову вишивальну 15-голкову машину та промислову петельну машину. У дизайнерській студії самостійно проєктують та вишивають патріотичні мотиви, які дуже нині популярні.

У благодійній кухні зосередились на випічці та ліпленні вареників: кожного тижня в понеділок і п’ятницю кухня випікає понад 900 булочок, які потім розвозяться по місцях проживання вимушено переміщених осіб.

О. Андрій каже, що навіть безумні, на перший погляд, ідеї мають шанс на успіх. Потрібно спробувати, а головне – любити, те що робиш, тоді все обов’язково вийде!

Підготовлено за матеріалами Карітас-Волинь.

1+