306

0

У рамках фестивалю «Мандруй Рівненщиною» було відкрито туристично-інформаційний центр, який присвячений Великому культурному шляху Ради Європи в Україні (Via Regia – Kulturroute des Europarates).

Започаткування роботи ТІЦу саме в місті Дубні є не випадковою справою, адже у питанні ефективної діяльності інформаційного центру важливими є кілька позицій:

– місто Дубно є своєрідним центром на шляху Е-40 між західним кордоном України та містом Києвом, куди веде Via Regia – Kulturroute des Europarates;

– у місті Дубні розташовано офіс Via Regia Ukraine Асоціації культурно-мистецьких центрів “Віа Регія Україна”;

– Дубенський замок відвідує близько 100 тис. туристів протягом року, що сприятиме якісному інформуванню представників цільових груп;

– центр створено згідно українських та міжнародних стандартів облаштування інформаційних центрів.

Утворення ТІЦ є логічним продовженням проєктної діяльності Дубенський замок.

Основним досягненням грантової діяльності у 2020 році стало створення Громадської організації «Асоціація культурно-мистецьких центрів «Віа Регія Україна» із центром у місті Дубні.

Це вагомий крок до розвитку культурних зв’язків для закладів культури в Україні, а саме: музеїв, заповідників, бібліотек, творчих колективів між собою для координації діяльності в плані інституційного розвитку.

Однією з пріоритетних цілей ТІЦу є розвиток внутрішнього та в’їзного туризму в Україні, адже завдяки європейській мережі культурних шляхів Ради Європи про нашу діяльність дізнаються й іноземні туристи.

Кінцевою метою діяльності ТІЦу є соціально-економічний розвиток міст та регіонів України на основі популяризації культурного туризму. Культурний туризм – один з основних елементів культурної дипломатії України та вагомий метод європейської інтеграції нашої держави у європейський культурний простір.

Головна мета щоденної робота ТІЦу буде орієнтована на те, щоб надати кожному відвідувачу Дубенського замку інформацію про туристичний потенціал міста Дубна та Рівненщини зокрема, а також про можливості культурного відпочинку в Україні на шляху Via Regia.

Крім інформації про культурний туризм, у цьому приміщенні можна буде отримати основну логістичну інформацію, яка необхідна для подорожуючих осіб.

0