442

0

У ході пошукових та контррозвідувальних заходів співробітники УСБУ в Рівненській області викрили чергову ворожу пропагандистку за «руський мір» на Рівненщині.

Зловмисницею виявилася жителька м. Дубно, яка у забороненій соцмережі «Одноклассники» публічно глорифікувала дії рашистських загарбників та поширювала антиукраїнські наративи з російських пропагандистських пабліків.

Як встановили слідчі СБУ, підозрювана була активною прихильницею військової агресії рф проти України та підтримувала протиправну діяльність незаконних збройних формувань т.зв. «днр/лнр».

Крім цього, зловмисниця активно виступала за проведення референдумів та приєднання тимчасово окупованих територій України – т.зв. «лнр»/днр», Запорізької та Херсонської областей до складу рф.

У ході проведених обшуків за місцем проживання прихильниці «руського міру» правоохоронцями було вилучено мобільний телефон, який використовувався для розповсюдження антиукраїнських матеріалів.

За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт щодо вказаної особи у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.436-2 ККУ «Виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників».

Заходи із викриття і документування протиправної діяльності проводилися співробітниками СБУ регіону, досудове розслідування здійснюють слідчі СВ УСБУ в Рівненській області.

Джерело: пресслужба Управління СБ України у Рівненській області.

0