405

0

На території Дубенського історико-культурного заповідника відбувся обласний фестиваль «Мандруй Рівненщиною». Він об’єднав 4 райони та 64 громади області.

Кожен район мав власний намет, в якому представляли туристичний потенціал, презентаційну продукцію, вироби народних умільців та ексклюзивні страви.

«Місце проведення фестивалю обрано не даремно. Ми хочемо, щоб Дубенський замок став центром «Рівненщини туристичної».Усі учасники сьогоднішнього фестивалю підсилюють туристичний потенціал області. Давайте робити Рівненщину туристичну – туристичним центром Західної України», – зазначив заступник голови Рівненської ОДА Сергій Гемберг.

Так, в рамках заходу відбулося відкриття туристично-інформаційного центру, який розвиватиме внутрішній та в’їзний туризм в Україні.

Зокрема, проєкт присвячений Великому туристичному шляху Ради Європи в Україні «Via Regia». 

ТІЦ знаходиться одразу при вході у Дубенський замок, аби туристи та гості міста могли швидко й легко його знайти.

«Туристично-інформаційний центр у замку — унікальний. Ми не представляємо тут лише Рівненщину, а знайомимо відвідувачів із 5 областями. Над ТІЦ працювали фахівці заповідника, тому це наш особливий об‘єкт», — зазначив під час відкриття директор Дубенського замку Леонід Кічатий.

Туристично-інформаційний центр надаватиме відвідувачам міста інформацію про:

• туристичні об’єкти, локації та магніти» не лише Дубна та регіону, але й 5 областей шляху «Via Regia»;

• логістику та інфраструктуру необхідну для тих, хто подорожує — заклади харчування, проживання, дозвілля тощо;

• події, заходи, фестивалі локального та регіонального рівня.

Упродовж фестивального дня на території замку працювали виставки виробів народної творчості, книжкової та гастрономічної продукції, майстер-класи з виготовлення печива, глиняних виробів, плетіння з паперу та бісеру. 

0