408

0

«Укрзалізниця» запускає пілотний проєкт щодо впровадження безконтактної оплати проїзду в електричках – ця можливість стане доступною вже на початку наступного року. Про це повідомляє пресслужба «Укрзалізниці».

Проєкт буде впроваджуватися спільно з міжнародною платіжною системою VISA. Для реалізації пілотного проєкту обрали популярні напрямки Київ-Фастів та Київ-Святошин. На низці станцій планується встановити турнікетні системи та термінали із продажу квитків. Надалі проєкт поширюватимуть також на інших приміських напрямках.

«Наші партнери по VISA мають технічні рішення, які дозволяють запустити цей сервіс вже на початку наступного року. Пасажири отримають можливість оплачувати проїзд безконтактно карткою, або навіть телефоном і не стояти у чергах у квиткову касу. До речі, в ситуації з поширенням коронавірусу ця опція дуже актуальна. Переваги отримає і залізниця, яка зможе хоча б частково подолати проблему «зайців», – зазначив директор філії «Пасажирська компанія» АТ «Укрзалізниця» Олександр Перцовський.

0