342

0

В Україні, починаючи з травня цього року, отримувачі субсидій повинні будуть подати нову заявку на її отримання. Про це заявив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду у середу, 28 квітня.

“Починаючи з травня, отримувачі субсидій повинні будуть подати нову заявку на її отримання. Заявки можна буде подавати протягом наступних 5 місяців. Зробити це можна також онлайн або поштою”, — сказав Шмигаль.

Уряд посилив умови щодо надання субсидій. Рішення ухвалив 14 квітня. Відтепер такої допомоги будуть позбавлені люди у разі вартісної покупки на 50 тис. грн, буде братися до уваги, зокрема, купівля громадянами інвалюти, металів, наявність депозитів. Також місцеві комісії не зможуть призначати житлові субсидії в окремих випадках.

Який відсоток позбавляють субсидій

В Україні близько 3 мільйонів домогосподарств отримують житлову субсидію. Щодо того, скількох людей позбавили субсидій унаслідок перевірки, до прикладу, за 2021 рік, у Мінсоцполітики кажуть, що “якщо говорити про те, що виявляє верифікація, то це 2-3%”. 

Голова уряду назвав основні зміни:

• Наразі 92% українців, які отримують субсидії, отримують її у грошовій готівковій формі. З травня всі 100% будуть отримувати субсидію живими грошима.

• Також вводяться деякі нові правила щодо тих, кому субсидія призначатися не буде. Якщо хтось має на депозитному рахунку в банку більше 100 тисяч гривень, купує нову автівку або валюту одноразово на суму понад 50 тисяч гривень — їм субсидію не призначать.

• Для більшості отримувачів субсидій, як запевняють в уряді, нічого не зміниться. Просто “держава збільшує та платить допомогу саме тим, хто цього потребує” – через механізм верифікації субсидій.

0