372

0

Вартість вакцин зросла на 25% і 10%.

Фармацевтичні компанії Pfizer та Moderna, які є виробниками одних із найефективніших у світі вакцин проти COVID-19, підвищили вартість на свою продукцію. Про це повідомляє видання Financial Times, яке цитує “Радіо Свобода”.

Зокрема, вакцина від Pfizer на європейському ринку здорожчала на 25% – від 15,5 євро до 19,50 євро (близько 625 грн) за одну дозу.

Вакцина від Moderna здорожчала приблизно на 10% – від 22,60 євро до 25,50 євро (близько 815 грн) за одну дозу. Принаймні, такі нові ціни вже зафіксовані в контрактах на постачання вакцин до країн Євросоюзу.

Одна з причин здорожчання вакцин від Pfizer і Moderna – третя фаза випробувань показала їхню більш високу ефективність порівняно з вакцинами компаній AstraZeneca і Johnson&Johnson.

Європейська комісія та уряди країн ЄС уже погодилися купити вакцини за вищими цінами, щоб забезпечити підтверджені поставки з європейських заводів-виробників.

У компанії Moderna вчергове заявили, що менші обсяги вакцин постачатимуть за вищими цінами. А ось представник Pfizer ухилився від коментарів щодо вартості вакцини для ЄС.

0