332

0

Управління СБУ в Рівненській області ліквідувало шахрайську схему виїзду через державний кордон осіб призовного віку, щодо яких діють обмеження, передбачені правовим режимом воєнного стану, та затримала її організаторів.

Схему організували двоє мешканців м. Київ, які у месенджері «Телеграм» шукали клієнтів та пропонували за грошові кошти незаконно перетнути кордон. Фігуранти обіцяли своїм клієнтам внести інформацію у відповідну базу даних ДПСУ, що нібито вони здійснили перетин ще до початку повномасштабного вторгнення рф на територію України.

Для правдоподібності зловмисники забирали клієнтів в обумовленому місці та згодом, після того як отримували усю суму, під будь-яким вигаданим приводом висаджували ухилянтів з автомобіля.

За свої «послуги» вказані особи отримували з одного клієнта від 500 доларів готівкою та 100 тисяч гривень на картковий рахунок. Під час обшуків у підозрюваних вилучили:

▪ мобільні телефони, сім-карти;

▪ банківські карти та грошові кошти, отримані від протиправної діяльності.

За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури одному із фігурантів повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 190 КК України – шахрайство вчинене за попередньою змовою групою осіб, іншого – оголошено у міжнародний розшук.

Викриття протиправної діяльності здійснювало Управління СБУ в Рівненській області спільно з Третім слідчим відділом ТУ ДБР (з дислокацією в м. Хмельницький) за процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури.

За матеріалами пресслужби Управління СБ України в Рівненській області.

0