936

1+

Повномасштабна війна росії проти України розпочалась 24 лютого 2022 року. Попередніх 8 років тривали воєнні дії на окупованих росією територіях (так звані бандформування ЛНР та ДНР). Увесь цей час працівники Служби безпеки України працювали та продовжують працювати в посиленому режимі, адже практично у кожному місті діяла розгорнута агентурна сітка країни-агресора.

Серед викритих зрадників, злочинців, диверсантів були як цивільні завербовані громадяни, так і працівники різних правоохоронних органів.

Найбільшого суспільного резонансу набула інформація про перевертнів-колаборантів. Так, СБУ викрила на Рівненщині завербованого ФСБ контрактника. Чоловік був у лавах збройних формувань «ДНР», після чого почав служити за контрактом у Збройних силах України для виконання завдань ФСБ РФ з отримання розвідувальної інформації у воєнній сфері. Зловмисник збирав відомості про дислокацію військових частин ЗСУ, у тому числі у районі проведення ООС, їхні переміщення, кількість, тип озброєння, особовий склад, установчі та персональні дані командирів, готувався до проведення диверсійного акту на військовому об’єкті.

Завдяки професійній роботі Рівненської контррозвідки СБУ викрили агента російських спецслужб – житель Рівного намагався вивезти з країни товари для російського військово-промислового комплексу. Під час поїздки до РФ зловмисник був завербований російськими спецслужбами для пошуку і придбання електроніки, яка використовується для виготовлення військової техніки і озброєнь, зокрема, ракетних.

Ще одного агента ФСБ на Рівненщині засудили до 13 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Злочинець передавав ворогу таємну інформацію та намагався здійснити диверсію на стратегічному об’єкті критичної інфраструктури. За завданням кураторів агент мав зібрати відомості військового характеру та вчинити диверсію на одному з об’єктів критичної інфраструктури Рівненської області. Спецпризначенці схопили диверсанта під час спроби виконати вказівки ворога. 

Співробітники СБУ Рівненщини затримали місцевого мешканця, який передавав інформацію ворожим спецслужбам. Чоловік ще до початку війни контактував з представниками держави-окупанта й повідомляв їм відомості щодо окремих особистих даних військовослужбовців, про місце розташування та шляхи проникнення до військової частини, а також про рух вантажних локомотивів по залізничним станціям Рівненщини. 

Під час повномасштабної війни співробітники СБУ практично щодня отримують повідомлення про диверсантів, відкрито десятки проваджень, перевірено «гігабайти» інформації. Окремі перехоплені розмови можна почути у відкритому доступі на офіційному сайті (https://ssu.gov.ua/). 

Служба безпеки України розширила канали отримання інформації від громадян про воєнні злочини російських окупантів на території України, відтепер до чат-бота @russian_war_tribunal_bot  у Telegram додалися також «гарячі» телефонні лінії, електронна пошта та інші меседжери.

За 42 дні війни агентура рф особливо активізувалася, однак за державну зраду, участь у терористичних організаціях та інших злочинах усіх причетних чекає неминуче покарання. Працівники СБУ працюють в режимі 24/7, аби швидше очистити нашу країну від окупантів та повернути українцям можливість жити й працювати на рідній землі.

У разі отримання інформації про підозрілі ситуації та осіб, телефонуйте на «гарячу лінію» Управління СБ України в Рівненській області на номери: (0362) 678606; (0362) 624343 та 0 (68) 596 23 02.

За інформацією пресцентру Управління СБ України в Рівненській області.

1+