595

0

Управління праці та соціального захисту населення Дубенської РДА повідомляє, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 31.03.2015 р. № 200 «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті на забезпечення постраждалих учасників антитерористичної операції санаторно-курортним лікуванням» (далі – постанова) учасники АТО мають право звернутися до управління для постановки їх на облік, для подальшого забезпечення санаторно-курортними путівками.

Безкоштовними путівками на санаторно-курортне лікування забезпечуються:

1) учасники бойовихдій — щороку строком на 18-21 день;

2) інваліди війни — позачергово щороку строком на 18-21 день;

Як отримати путівку?

Згідно постанови для отримання путівки особа повинна перебувати на обліку в органах соціального захисту населення за зареєстрованим місцем проживання.

Для взяття на облік особа чи її законний представник подає заяву, медичну довідку лікувальної установи за формою №070/о, копію посвідчення учасника бойових дій або інваліда війни, копію військового квитка (за наявності) та копію документа, що підтверджує безпосереднє залучення особи до виконання завдань антитерористичної операції в районах її проведення.

Як обрати санаторно-курортний заклад?

Згідно Постанови Кабінету Міністрів України від 1 березня 2017 року №110 учасники АТО мають право самостійно вибирати заклад санаторно-курортного лікування.

З метою якісного надання послуг обраний заклад повинен відповідати вимогам встановленим постановою. За інформацією, щодо вибору санаторно-курортних закладів, можливостей лікування, умов проживання та харчування, вартості путівки особа може звернутися до управління праці та соціального захисту населення.

Основною підставою для відмови у складанні договору може бути відсутність у закладі санаторно-курортного лікування належних умов  відповідно до діагнозу особи.

Надання  путівки учаснику АТО оформляється шляхом укладання тристороннього договору між органом соцзахисту, особою та адміністрацією обраного санаторію.

Забезпечення путівками здійснюється в межах виділених коштів. Кошти виділяються пропорційно до кількості осіб, що перебувають на обліку для забезпечення санаторно-курортним лікуванням.

Куди звертатися?

Для отримання більш детальної інформації щодо санаторно-курортного лікування учасників АТО звертатися в управління праці та соціального захисту населення Дубенської районної державної адміністрації за адресою: м. Дубно, вул. Грушевського, 134 (кабінет 207, тел. 4-44-41)

0