256

0

Термінову нараду з медичними працівниками області скликав перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін. Нагадаємо, в області вже третю добу поспіль фіксують понад 500 нових випадків. За місяць утричі зросла кількість госпіталізацій.

«Ми маємо бути готові до входження області в «червону» зону. Саме тому я зібрав вас аби обговорити, які проблемні місця є на сьогодні і кому потрібна допомога» – розпочав нараду Сергій Подолін.

Вже з понеділка Рівненщина може потрапити до «червоної» карантинної зони.

  «Вже два дні поспіль перевищені допустимі показники захворюваності. Коефіцієнт виявлення випадків інфікування складає більше 20 % та госпіталізації – понад 60%. Найближчими днями позитивної динаміки, на жаль, не очікуємо», – розповів головний санітарний лікар Рівненської області Роман Сафонов.

Вже від сьогодні на Рівненщині почали повністю перепрофільовувати медзаклади І-ої хвилі. Збільшують кількість ліжкомісць підведених до кисню. Сьогодні область отримує додаткові 100 концентраторів.

«Така кількість концентраторів дасть змогу підключити до кисню ще 200 точок в лікарнях області, – сказав начальник управління охорони здоров’я РОДА Олег Вівсянник. – Я розумію, що на сьогодні Центральна міська лікарня Рівного заповнена на 80%. Тому ми готові не лише перепрофільовувати додаткові ліжка і направляти пацієнтів в районні лікарні, а й надати додатковий медичний персонал для Рівного».

  Олег Вівсянник також наголосив: щоб зменшити навантаження на лікарні області, медики первинної ланки мають удосконалити діагностику хворих. На сьогодні на Рівненщині є 720 сімейних лікарів – вони повинні максимально чітко надавати консультації своїм пацієнтам та бути з ними на постійному зв’язку.

Також на Рівненщині уже розпочався другий етап вакцинування від COVID-19. Ним планують охопити медиків первинної ланки, соціальних працівників та літніх людей від 80 років.

  «На сьогодні в області діє 9 мобільних бригад і 24 стаціонарних пункти щеплення. Тому звертаю увагу на важливості вакцинування. Адже – це єдиний механізм у боротьбі з пандемією. Крім того, наголошую головам територіальних громад звернути увагу на стихійну торгівлю та роботу ринків. А населенню області дотримуватися усіх карантинних обмежень. Адже в «червоній» зоні вони посилюються», – підсумував Сергій Подолін.

0