353

0

З 14 липня Рівненський обласний спеціалізований диспансер радіаційного захисту населення відновлює стаціонарне лікування хворих на особливі захворювання та ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС у період карантину.

Таке рішення прийняла обласна комісія з ТЕБ та НС на позачерговому засіданні.

«Ми отримали багато звернень від пацієнтів, які вкрай стурбовані тим, що заклад в умовах карантину не працює. Усе тому, що це єдина лікарня в області, пристосована для надання невідкладної медичної допомоги для пацієнтів із такими важкими діагнозами, як цукровий діабет і муковісцидоз», – зазначає Сергій Подолін.

Так, дозволяється під час карантину відкрити такі стаціонарні відділення:

– ендокринологічний центр на 20 ліжок;

– клініко-діагностичну лабораторію;

– центральне стерилізаційне відділення;

– терапевтичне відділення для надання спеціалізованої допомоги ліквідаторам наслідків аварії на ЧАЕС на 24 ліжка;

– центр з надання хворим із муковісцидозом на 4 ліжка;

– харчоблок.

Варто зазначити, що медичний заклад працюватиме з дотриманням усіх епідеміологічних вимог.

Відтак, лікування пацієнтів буде здійснюватися лише при наявності направлення лікаря та негативного результату тесту на COVID-19 методом ПЛР або ІФА, проведеного напередодні.

Щодо обслуговування пацієнтів, то медперсонал повинен перебувати у засобах індивідуального захисту – це маска, окуляри або щиток, рукавички. Приміщення закладу повинне регулярно дезінфікуватися.

Усіх пацієнтів будуть розміщувати в палатах по одному за виключенням дітей, які будуть перебувати з одним із родичів. Харчування хворих буде проводитись не в загальному харчоблоці, а індивідуально в палатах.

Пересування пацієнтів обмежене, їм заборонено виходити з відділень, а також відвідування родичами.

0