535

0

27 березня Дубно приймало учасників Регіональної платформи керівників територіальних громад Рівненщини.

Захід під егідою Асоціації міст України, на якому розглядались актуальні питання становлення органів місцевого самоврядування в умовах нового адміністративно-територіального устрою, зібрав народних депутатів України, представників Міністерства розвитку громад та територій України, Рівненської ОДА, голів територіальних громад Рівненщини.

У програмі проведення заходу була презентація Дубенського замку – пам’ятки історії, культури та архітектури України. Користуючись нагодою, ми поспілкувались з окремими учасниками Регіональної платформи на актуальну і таку ж болючу тему для колективу Заповідника – незаконну забудову туристичної перлини міста.

Як повідомили на сайті Дубенського заповідника на захист пам’ятки стали нардепи та міністри.

“У стінах парламенту тема незаконної забудови замку звучить все гучніше. До неї звертаються народні депутати Олександр Аліксійчук та Соломія Бобровська. Без жодних вагань готовий підтримати своїх колег. Вирішення проблеми незаконної забудови історичної пам’ятки я бачу через звернення до Міністра культури України Олександра Ткаченка, який працював парламентарієм, а сьогодні й сам Бог йому велів ініціювати розгляд таких питань на рівні Кабінету Міністрів.

Як голова підкомітету з питань регіональної політики та місцевих бюджетів Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування я зацікавлений у залученні державних коштів у розвиток Державного історико-культурного заповідника міста Дубна”, – заявив В’ячеслав Рубльов, народний депутат України.

“У листопаді минулого року я звернулась до національної поліції та прокуратури з приводу дотримання чинного законодавства під час будівництва об’єктів в охоронній зоні навколо Дубенського замку. Наразі відкрито кримінальне провадження, процесуальне керівництво яким здійснює місцева прокуратура.

На жаль, у цю ситуацію сьогодні не може втрутитись державна архітектурно-будівельна інспекція – цей наглядовий орган впродовж року знаходиться у процесі реформування. Однак мене дивує відсутність чіткої позиції з цього приводу Рівненської облдержадміністрації. На подібні факти мають оперативно реагувати як органи державної виконавчої влади, так і правоохоронні органи”, – додала нардепка Соломія Бобровська.

0