215

0

За даними слідчих СБУ регіону, у квітні 2022 року зловмисник ініціативно почав співпрацювати із ворогом та в обмін на це отримав посаду «помічника прокурора прокуратури Станично-Луганського району ЛНР».

Служба безпеки України завершила досудове розслідування щодо протиправної діяльності громадянина України, який після початку повномасштабного вторгнення добровільно погодився на співпрацю із окупантами та за підтримки останніх отримав посаду в незаконному правоохоронному органі.

Наразі, за процесуального керівництва Рівненська обласна прокуратура, до суду скеровано обвинувальний акт стосовно вказаної особи у добровільному зайнятті посади в незаконному правоохоронному органі, створеному на тимчасово окупованій території, передбаченого ч. 7 ст. 111-1 КК України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від дванадцяти до п’ятнадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

0