878

0

Поліцейська Ніна Жмайло вже три місяці служить у місті Дубно. У нещодавно створеному відділі організації несення служби управління патрульної поліції у Рівненській області.

До цього вона усі свої 34 роки проживала у Маріуполі. Там навчалася, будувала сім’ю, ставила цілі та мріяла. Отримала дві вищі освіти, серед яких – психолог. Разом із чоловіком вирішили стати поліцейськими.

Так жила, допоки не настало 24 лютого.

Повномасштабне вторгнення зустріла на роботі. Тоді разом із напарником були у роті підсилення, працювали до опівночі. Потім їх відпустили додому, але вже о 5 ранку по бойовій тривозі усі патрульні Маріуполя прибули до управління, де керівництво їм повідомило про початок війни.

Ще до 13 березня вдавалося нести службу. А далі, потрапити до управління патрульної поліції і вийти, вже не було можливості. 20 березня разом із чоловіком змогли дійти до райвідділу, де їм повідомили про втрачений радійний зв’язок. Це означало, що місто окуповане.

За 2 години зібрали все необхідне і разом із родиною здійснили спробу виїхати з Маріуполя. Але це вдалося лише її батькам та дитині. Сама ж Ніна та її чоловік – потрапили до полону. В Оленівці пробули 34 дні…

Після звільнення Ніну, її чоловіка та колег відрядили до управління патрульної поліції в місті Київ. А вже 9 листопада – на Рівненщину, нести службу у новоствореному відділі в місті Дубно.

Рівненські колеги їх всіляко підтримують. За місяць – звикли до нового місця. Як і більшість українців, Ніна мріє тільки про одне – перемогу. І звісно повернутися додому. Бо це їх дім, який у них вкрали. Вірить, що рідне місто обов’язково відбудують. А потім усіх, з ким несли службу на Рівненщині, запросять на відпочинок у Маріуполь. До них – на море.

Джерело: пресслужба Рівненської ОВА.

0