311

0

У Рівному придбали приміщення для дитячого будинку сімейного типу. На це спрямували 4,3 мільйона гривень із державної субвенції, а також кошти з міського бюджету.

Як розповів начальник служби у справах дітей Рівненської ОДА Віктор Марчук, це двоповерховий житловий будинок у районі “царського села”. Загальна площа – понад 300 квадратів. Це сучасний будинок із комфортними умовами проживання дітей. Будівля буде у розпорядженні міської влади. Рішення про створення дитячого будинку сімейного типу наразі не приймалося.

Заступниця голови ОДА Людмила Шатковська нагадала, що у 2021 році субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування становила 40,3 млн грн. Це на 7,3 млн грн більше, ніж торік. 

“Грошову компенсацію отримали 89 дітей-сиріт та осіб з їх числа. І вже двоє людей наприкінці минулого року заселилися у свої помешкання. Усі діти-сироти перебували в черзі на житло. Крім того, 4,3 млн грн спрямували на придбання приміщення для дитячого будинку сімейного типу у місті Рівне”, – розповіла Людмила Шатковська.

0