624

0

Гроші з віртуальної картки у Дії не можна буде зняти у банкоматі, не можна буде комусь переслати чи поповнити.

Їх можна витратити лише на певні види товарів і послуг. Наприклад, розрахуватися за квитки чи їжу у кінотеатрі, купити квитки у театри, музеї, на концерт, придбати книги чи розрахуватися у спортзалі, купити квитки на залізницю.

Також визначили, який бізнес може отримати ці гроші по спеціальному mcc коду.

Що таке mcc код? Коли будь-який бізнес отримує платіжний термінал, то такому терміналу присвоюється mcc код у залежності від критеріїв його діяльності. Наприклад, mcc кодам присвоюються назви “розваги”, “спорт”, “кіно”.

Якщо людина витрачає гроші у кінотеатрі, це mcc-код “кіно”. У разі, коли бізнес зареєстрований в іншій категорії, здійснити оплату не вдасться.

“Якщо людина отримала гроші і вирішила купити собі светр, оплата не пройде. Бо ця торгова точка має mcc-код “одяг”. А якщо людина піде купувати книжки або квитки, то платіж пройде. Тому що ця торгова точка має відповідний mcc-код, який входить у програму єПідтримка. Програма спрямована на підтримку креативної індустрії, культури, внутрішніх перевезень. Вони найбільше постраждали від карантинних обмежень”, – зазначила заступниця міністра культури Анастасія Бондар. За її словами, карткою не можна буде розрахуватися за книжки у супермаркеті, бо ця програма не розрахована на участь продуктових магазинів.

Такою віртуальною карткою можна буде розрахуватися за послуги онлайн, наприклад, замовивши книги через сайт. Або оплатити ці ж самі книги офлайн у книгарні, розрахувавшися за них телефоном.

Витратити ці гроші можна буде лише на український бізнес.

З моменту запиту на отримання грошей дається чотири місяці на те, щоб витратити тисячу гривень.

Якщо їх не витрачають, гроші повертаються державі, а рахунок закривається.

“Для того, щоб підключитися до цієї послуги, бізнесу не треба якісь додаткові реєстрації. Це буде визначатися лише по mcc-код”, – зазначив керівник з розвитку електронних послуг у Мінцифрі Мстислав Банік на брифінгу.

0