436

0

Днями Служба безпеки України викрила чергового прихильника «руського міру» на Рівненщині.

Зазначений громадянин був активним прихильником військової агресії рф проти України, підтримував звірства окупантів та глорифікував їхню протиправну діяльність.

У соцмережах фігурант поширював російські наративи з пропагандистських пабліків та розміщував деструктивний контент антиукраїнського змісту, у якому стверджував, що військова агресія рф проти України – це виключно «громадянський конфлікт».

Крім цього, зловмисник неодноразово вступав у полеміку з іншими дописувачами соцмереж, де активно відстоював свої проросійські погляди.

У ході проведених обшуків за місцем проживання вказаного українофоба вилучено пристрої, які використовувались для розповсюдження антиукраїнських матеріалів.

Наразі фігуранту за процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.436-2 ККУ «Виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників».

Заходи із викриття і документування протиправної діяльності проводилися співробітниками СБУ регіону, досудове розслідування здійснюють слідчі СВ УСБУ в Рівненській області.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

0