243

0

Його урочисто відкрили в Демидівському ліцеї.

Клас став 7-им в районі та вже 2-им для Демидівської територіальної громади.

Про це повідомляють у Дубенській районній державній адміністрації.

«Клас безпеки» – це окремо облаштована кімната, яку поділено на декілька тематичних зон: протипожежний захист, мінна безпека, домедична допомога, безпека на дорозі, психологічна підтримка. Відтак, тут є все необхідне, аби учні опанували правила пожежної безпеки, вчились діяти у разі виявлення вибухонебезпечних, і підозрілих предметів, могли надавати домедичну допомогу постраждалому та засвоювали інші правила безпеки.

Замість традиційних парт у «класі безпеки» – м’які пуфи. Вони не закріплені, діти зможуть рухати їх кімнатою аби заняття проходили зручніше.

Перший урок безпеки для п’ятикласників ліцею сьогодні провели рятувальники. В подальшому навчати дітей, поряд із працівниками місцевого підрозділу ДСНС, будуть вчителі ліцею та працівники поліції.

Участь у відкритті взяли представники районної та місцевої влади, Дубенського районного управління ГУ ДСНС України у Рівненській області, ювенальної превенції Дубенського РВП, навчального центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності, освітяни та школярі закладу.

Зазначимо, що «клас безпеки» — це всеукраїнський проєкт, мета якого – вивчення правил пожежної, мінної безпеки та цивільного захисту, ознайомлення з алгоритмом дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій, формування в учнів навичок надання домедичної допомоги. Проєкт реалізує Міністерство освіти на виконання доручення прем’єр-міністра України щодо створення безпечних умов для учасників освітнього процесу в умовах воєнного стану.

0