677

1+

Цьогоріч державні кошти спрямують на будівництво двох шкіл Рівненщини: однієї на півночі, іншої – на півдні.

Цепцевицький та Борбинський навчальні заклади увійшли в президентський проєкт «Велике Будівництво».

З ДФРР на будівництво НВК в селі Борбин Дубенського району спрямують 17 млн грн. На школу в с. Цепцевичі Сарненського району передбачили 15,5 млн державних коштів, додали 2 млн грн і з обласного бюджету.

«У минулому році в рамках програми «Велике будівництво» ми зробили прорив по кількості збудованих об’єктів інфраструктури. Завершено 5 шкіл. Не менш важливі й інші об’єкти, які треба добудовувати. Окрім ДФРР також розраховуємо ще на кошти соцеконому та на програму «Спроможна школа», – зазначив голова Рівненської ОДА Віталій Коваль.

Водночас, Віталій Коваль наголошує, що цих коштів вкрай мало для Рівненщини, як регіону з великою народжуваністю.

Тому сьогодні на Міжвідомчій координаційній комісії під керівництвом міністра розвитку громад та територій України Олексія Чернишова голова ОДА вкотре порушив питання про секторальну підтримку будівництва і реконструкції шкіл. Особливо у північних районах Рівненської області, де приріст населення.

«На Рівненщині одна з найбільших потреб – 12 шкіл. Для їх завершення необхідно більше мільярда гривень. На жаль, коштів ДФРР, обласних чи місцевих, на такі масштабні будівництва не вистачає. Нам важливо, аби діти отримували якісну освіту в комфортних умовах», – наголосив Віталій Коваль.

1+