382

0

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко заявив, що українцям треба насамперед подбати про вакцинацію від коронавірусу, і тоді, за умови позитивних показників імунізації, питання продовження карантину навіть не порушуватимуть.

Про це він зазначив під час виступу на міжнародному форумі “Креативна індустрія” 23 вересня.

В цьому контексті міністр звернув увагу на досвід Великої Британії й Данії, що завдяки піврічній інтенсивній вакцинації зараз узагалі не мають проблем з карантинними обмеженнями.

“У нас сьогодні понад 10 мільйонів доз вакцини, на 17 мільйонів, як мінімум, законтрактовано. Іще 3 мільйони мені подарують як людині, яка ефективно робить вакцинацію. Все залежить від вас. Вакцинуємося до Нового року  –навесні можемо спокійно жити без карантинних обмежень”, – відповів глава МОЗ.

Ця ж умова стосується скасування маскового режиму.

“Якщо ми вакциновані, треба носити маску, оскільки в нас досить велика кількість невакцинованих. А людина, яка вакцинована, може переносити збудника, хворіти з легким перебігом і інфікувати невакцинованих. Це призведе до тяжких наслідків перебігу хвороби у того, хто не вакцинувався. Тому, якщо ми вакцинуємо велику кількість людей, тоді ми будемо розглядати питання зняття масок”, – пояснив Ляшко.

Він додав, що МОЗ шукає “золоту середину” в питанні протиепідемічних обмежень.

0