632

0

На Рівненщині другий тиждень поспіль фіксують зниження захворюваності на COVID-19. За такими показниками з наступного тижня область може вийти з “червоної” епідзони.

Про це 25 листопада повідомив головний санітарний лікар області Роман Сафонов. При цьому додав, що карантинні обмеження залишаться.

Зниження захворюваності та госпіталізації пацієнтів на Рівненщині спостерігають другий тиждень поспіль, зазначив Роман Сафонов.

“Із 1 137 госпіталізованих пацієнтів на Рівненщині: 537 – у важкому стані, 92 – в реанімації, а 29 – на апаратах штучної вентиляції легень. Пік госпіталізації припадав на 4 листопада”, – пояснив Роман Сафонов.

За минулий тиждень, з 19 по 25 листопада, кількість пацієнтів з COVID-19 знизилася на 23%, а показник смертності від ускладнень – на 38%.

Загалом же, за минулі сім діб на Рівненщині на COVID-19 захворіли 3674 людини. Порівнявши основні негативні COVID-показники Рівненщини із середніми показниками в Україні, Роман Сафонов зазначив, що в області вони нижчі від середніх.

“Якщо говорити за інші показники, які характеризують і впливають на карантинні обмеження, то в “червоній” зоні нас ще триматиме достатньо високий рівень позитивних тестів, таких наразі маємо 23,4%. Але, думаю, за вихідні він вже стане менше ніж 20. І за кілька днів наступного тижня у разі стабільної ситуації зі спадом захворюваності ми вийдемо з “червоного рівня” за показниками”, – припустив Роман Сафонов.

“Але одразу хотів би зауважити, що обмежувальні заходи для невакцинованих у будь-якій зоні будуть залишатися в силі”, – наголосив головний санітарний лікар області.

Відповідні зміни до законодавства, з його слів, наразі готують. Це роблять для того, щоб стимулювати населення до вакцинації й не допустити подібних підйомів захворюваності у 2022 році.

0