508

0

24 лютого Президент Володимир Зеленський підписав указ про строки проведення чергових призовів на строкову військову службу у 2021 році. Призовники не проходитимуть службу на Донбасі.

Про це повідомляє пресслужба глави держави.

Згідно з відповідним указом №71/2021, в цьому році звільнення в запас військовослужбовців, які вислужили певні строки строкової військової служби, планується провести у квітні – липні та в жовтні – грудні.

«У січні 2022 року будуть звільнені військові, які були призвані в липні 2020 року (у зв’язку з поширенням на території України на гострі респіраторні хвороби COVID-19)», – йдеться в документі.

Згідно з указом, «призов громадян України на строкову військову службу буде проведено протягом квітня – червня і протягом жовтня – грудня 2021 року». Призовні комісії почнуть працювати 1 квітня та 1 жовтня 2021 року відповідно. Підготовчі заходи до проведення призову будуть розпочаті з 1 березня та з 1 вересня 2021 року.

«Проведення призову на строкову військову службу в Збройні сили України забезпечує співвідношення частки військовослужбовців-строковиків до частки військовослужбовців за контрактом 15:85%. Таким чином, частка строковиків у загальній чисельності війська з кожним роком буде продовжувати зменшуватися», – йдеться в повідомленні.

У пресслужбі президента нагадують, що призвані до Збройних сил України та інших військових формувань строковики не залучаються до виконання бойових завдань в районі проведення операції об’єднаних сил.

0