773

0

Медична допомога для хворих з COVID-19 надається у 14 лікувально-профілактичних закладах Рівненщини. На сьогодні в стаціонарах перебуває 807 пацієнтів.

«Наразі місць достатньо, проте найближчим часом знадобляться додаткові ліжка, адже щодня виявляємо все більше нових хворих, – відзначає перший заступник голови ОДА Сергій Подолін. – Наразі ситуація контрольована. Але в разі погіршення ситуації є потреба у збільшенні ліжкового фонду, а також підведення додаткових резервів кисневих точок. Тому в області триває щоденна кропітка робота з пошуку додаткових місць та оснащення лікарень в умовах COVID-19».

Так, на сьогодні в 14 лікувально-профілактичних закладах є 1103 ліжко-місця, вони заповнені на 73%. Додатково ще понад 1500 ліжок у резервних 4-х лікарнях.

Крім того розглядається питання про розміщення пацієнтів у санаторних закладах, які підпорядковані управлінню охорони здоров’я, а це перепрофільовані санаторні заклади: протитуберкульозні Костопільський, Новоставський, а також Козлинський дитячий санаторій. Вже проведений детальний аналіз можливості підключення опалення у цих закладах, щоб були належні умови праці для медичних працівників, а також перебування пацієнтів.

Важливим є питання забезпечення кисневих точок. На сьогодні в області 278 киснезалежних пацієнтів з COVID-19. Всього у лікарнях області більше 400 ліжок з підведеним киснем. Найбільше таких точок є в центральній міській лікарні Рівного.

Як розповів начальник управління охорони здоров’я Рівненської ОДА Олег Вівсянник, в області й далі працюють, аби збільшити кількість кисневих точок. Для цього з держбюджету надійшло 9 млн 233 тис. грн. На сьогодні для забезпечення підведення кисню триває виготовлення проектно-кошторисної документації в усіх закладах.

Додатково Рівненська ОДА звернулася до МОЗ щодо виділення ще 14,6 млн грн для забезпечення медичних закладів киснем. Також ведуться переговори з керівництвом «Рівнеазоту», аби перевести виробництво з технічного в медичний кисень.

0