344

0

До будівництва доріг на Рівненщині підходять комплексно. В області автошляхи не лише ремонтують, а й бережуть від руйнування. З цією метою на трасах працюють комплекси для зважування вантажівок.

Один з таких – на дорозі «Городище-Рівне-Старокостянтинів» поблизу Нової Любомирки у Рівненському районі. На майданчику побував та перевірив його роботу голова ОДА Віталій Коваль.

«Сьогодні на зважувальному майданчику виявили 4 перевантажені фури. Вони везли вдвічі більше вантажу, ніж передбачено законодавством. Таке перевищення потягне накладення штрафу від 100 євро і більше», – розповів начальник управління Укртрансбезпеки в Рівненській області Микола Коваленко.

Місце для зважування вибране не випадково. Адже дорога «Городище-Рівне-Старокостянтинів» національного значення. Впродовж тривалого періоду тут відбувався капітальний ремонт окремих ділянок. Разом з тим, на трасі спостерігається велика інтенсивність руху вантажівок, які їдуть з місцевих кар’єрів.

«Зважувальний комплекс тривалий час тут не працював через непогодження схем дорожнього руху на цій ділянці. Рівненська ОДА ініціювала пришвидшення видачі такого рішення від Департаменту патрульної поліції Національної поліції України. Починаючи з 9 липня, нам вдалося запустити цілодобову роботу ГВК. Для цього розробили відповідну документацію та облаштували освітлення на майданчику. Тепер несумлінних водіїв можуть виявляти і вночі. За два тижні роботи маємо результати – виявлені 27 перевантажених фур, виписані штрафи на 3 тисячі євро», – підкреслив Віталій Коваль.

0