234

0

Служба безпеки України викрила на Рівненщині чергового ворожого пропагандиста, який публічно закликав до агресивної війни та розв’язування воєнного конфлікту.

Як встановили слідчі СБУ, мешканець Рівного неодноразово поширював дописи із глорифікацією збройної агресії рф проти України, висловлював підтримку т.зв. «лнр/днр» та дискредитував військовослужбовців України, які боронять нашу країну від загарбницьких дій рашистів.

Використовуючи заборонену соцмережу «Однокласники», підозрюваний поширював інформацію з російських пропагандистських пабліків, де стверджував, що рашисти ввели війська на «свою територію», адже більшість українських міст, на його думку, були засновані російськими царями.

Крім цього, чоловік вважає Крим частиною росії та не визнає його анексію, стверджуючи, що Україна припинила своє існування у 2022 році.

Під час обшуку за місцем проживання фігуранта правоохоронці вилучили телефон з доказами протиправної діяльності. Наразі за процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури, вказаній особі повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України.

Заходи з викриття зловмисника проводили співробітники СБУ в Рівненській області за процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури.

0