360

0

Рішення щодо приєднання Дубенського фахового медичного коледжу до Рівненської медичної академії підтримали  депутати постійної комісії з питань охорони здоров’я, материнства та дитинства (голова – Юрій Білик). Тепер заклад працюватиме як її структурний підрозділ.

Як пояснив ректор медакадемії  Ростислав Сабадишин, приєднання Дубенського медколеджу до їхнього закладу вищої освіти дасть можливість забезпечити безперервний освітній процес і готувати бакалаврів, а в перспективі – і магістрів.

Крім того, у статусі відокремленого підрозділу медколедж отримуватиме додаткове фінансування у формі освітньої субвенції з державного бюджету на загальноосвітні предмети.  Про що зауважила директор департаменту фінансів облдержадміністрації Лідія Біляк.

У підсумку профільна  комісія підтримала відповідні зміни в структурі  Рівненської медичної академії. Відтак, до її структури, окрім Рівненського, Костопільського та Рокитнівського медичних коледжів входитиме ще й Дубенський фаховий медколедж. 

Також на своєму засіданні депутати розглянули звернення Корецької обласної лікарні відновного лікування щодо погодження змін до штатного розпису. Йдеться про збільшення штатної чисельності працівників з 70,5 посад до 74,5.

За словами директора підприємства Анатолія Миронця, увести додаткові посади вони змушені через вимоги Національної служби здоров’я України. Йдеться про ставки медичного психолога, ерготерапевта, фізичного терапевта, лікаря-травматолога, дитячого травматолога.

Це дасть можливість лікарні у 2022 році укласти додаткові договори з НСЗУ за програмою медичних гарантій і залучити більший фінансовий ресурс.  

0