593

0

Відкритість до громадян — пріоритетний напрям у роботі. На цьому 3 серпня, під час розширеного засідання колегії, наголосив начальник ГУНП в Рівненській області Олексій Камишанський.

«Поряд із протидією правопорушенням та злочинності поліцейські області докладають зусилля і на підвищення надання якісних сервісних послуг жителям Рівненщини, — зазначив Олексій Камишанський. — На колегії за підсумками 2020 року ми поставили собі завдання створити у територіальних підрозділах поліції сервісну модель «Фронт-офісів», відкриття поліцейських станцій та впровадження підсистеми «Custody Records» і в цьому напрямі ми маємо суттєві напрацювання».

Так, за півроку фронт-офіси запрацювали у семи підрозділах поліції: Рівненському районному управління поліції, Дубенському, Сарненському та Вараському районних відділах поліції, а також у відділеннях поліції в містах Березне, Корець та Дубровиця.

Наразі тривають ремонтні роботи ще у 3 відділеннях поліції Рівненського району, селища Млинів та безпосередньо у Головному управлінні.

Як додав керівник поліції області, в цьому році в тісній співпраці з органами державної влади та місцевого самоврядування відкрито сім поліцейських станцій для дільничних.

Також ефективно продовжується впровадження проєкту «Поліцейський офіцер громади»: цьогоріч підписано дев’ять Меморандумів про співпрацю та партнерство з головами територіальних громад. У загальному, з 64 територіальних громад  на території 24 – вже працюють 32 поліцейських офіцерів, які обслуговують біля 250 тисяч громадян.

Голова Рівненської облдержадміністрації Віталій Коваль відмітив з боку виконавчої влади певний і навіть великий прогрес у розвитку поліції на Рівненщині.

«Дякую, що ви працюєте в тому напрямку, який обрали, — звернувся до особового складу Віталій Коваль. — Керівництво поліції області започаткувало багато змін, підібрало команду, яка готова змінюватися. Ви — відкриті. І дуже важливо на сьогодні  донести громадянам, що немає окремо взятих проблем у Нацполіції, ДСНС чи податкової служби. Є спільні проблеми в суспільстві і тільки у взаємодії та координації ми можемо ці проблеми разом вирішувати».

0