440

0

Усі підрозділи української поліції з контролю над обігом зброї розформовано через корупційну схему. Особові справи усіх власників зброї перевірять на законність отримання дозволу.

Про це повідомили у пресслужбі поліції.

«Кожна особова справа власника зброї в Україні буде перевірена окремо щодо законності отримання дозволу. Більше двох тисяч дозволів, що були видані з порушеннями, будуть анульовані, а зброю – вилучено», – розповів голова Нацполіції Ігор Клименко.

Корупційну схему видачі дозволів на придбання, зберігання та носіння дозволених видів зброї (мисливська вогнепальна нарізна, гладкоствольна зброя і так звані «травмати» – пристрої для відстрілу гумових куль) було виявлено в результаті перевірки Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції, яку проводили протягом пів року.

У поліції розповіли, що корупційну схему організували «продажні» правоохоронці. Вони розмістили оголошення в месенджерах. До них за дозволами звертались правоохоронці, депутати різних рівнів і представники державних органів.

Зазначається, що дозволи видавалися з грубими порушеннями процедури та законодавства, інколи навіть без участі громадянина, на якого оформлялася зброя, підробляли документи. Таких дозволів видали більше двох тисяч.

Наразі внутрішня безпека Нацполіції викрила дев’ять співробітників поліції, які організували та брали участь у цій схемі. Серед них – посадовці Центрального апарату Нацполіції та працівники у регіонах.

1 березня голова Нацполіції Ігор Клименко підписав наказ про повне розформування підрозділів контролю за обігом зброї.

У поліції сформують новий підрозділ із іншими працівниками.

0