503

0

Резервну кисневу бочку об’ємом 2 кубометри встановлюють у Рівненській центральній міській лікарні. Передбачається, що потужність цистерни повністю задовільнить потреби закладу в лікуванні пацієнтів з коронавірусною хворобою COVID-19.  

«Резервну кисневу бочку ми закупили за кошти державної субвенції – 1 млн 200 тисяч гривень. Це вкрай важливе обладнання для збереження життя хворих. Адже бочка забезпечить всі обладнані точки медзакладу киснем, зменшить витрати на логістику, а кисень під час холодів в ній не замерзатиме», – повідомив голова Рівненської ОДА Віталій Коваль.

Це друга киснева бочка, що знаходиться в закладі. Проте, нинішня сучасніша, адже дає можливість збільшити об’єми кисню, який буде постачатися пацієнтам. Дві бочки загальним об’ємом 5 кубометрів дозволять забезпечити киснем всю лікарню на добу.

«На сьогодні у лікарні більше 200 киснезалежних пацієнтів. Але потреба у кисню постійно збільшується. Адже  50% лікування ковід-хворих – це кисень», – коментує керівник медзакладу Євген Кучерук.

Під час встановлення бочки були присутні заступник голови ОДА Ігор Тимошенко, голова Рівненської територіальної громади Олександр Третяк, керівники обласного та міського управлінь охорони здоров’я.

До слова, днями кисневу бочку встановили у Дубенській ЦМЛ. У планах – в декількох лікарнях області вставити кисневі станції, щоб самостійно продукувати медичний кисень.

0