733

0

Дубенська місцева прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт за обвинуваченням 31-річного жителя Дубенського району, у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 369 КК України.

Дії кваліфікували, як надання неправомірної вигоди службовій особі.

Так, в ході досудового розслідування встановили, що на початку вересня минулого року інспектори сектору реагування патрульної поліції зупинили автомобіль, яким керував місцевий житель.

Автомобіль іноземного виробництва вилучили та помістили на майданчик територіального відділу поліції, на водія склали протокол про вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 130 КУпАП (водіння в нетверезому стані).

З метою повернення транспортного засобу, водій у приміщенні відділку поліції запропонував інспектору патрульної поліції кошти. Крім того, в січні цього року до суду скерували обвинувальний акт у кримінальному провадженні за обвинуваченням 53-річного жителя м. Дубно, який у грудні минулого року надав працівникові поліції гроші за непритягнення його до адміністративної відповідальності за порушення правил дорожнього руху.

Кримінальним кодексом України передбачена відповідальність за вчинення злочину у вигляді штрафу в розмірі від однієї (17 тисяч гривень) до чотирьох (68 тисяч гривень) тисяч неоподаткованих мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

0