338

0

Головний лікар Рівненської міської лікарні Євген Кучерук емоційно звернувся до українців та закликав вакцинуватися. Він розповів, що через велику кількість COVID-хворих медики надзвичайно виснажені.

Звернення медика опублікував мер Рівного Олександр Третяк на своїй сторінці в Facebook.

Ні один хворий, який щепився, не помер. Я дуже всіх прошу, колеги, зверніть увагу на це. Ми не витримаємо. Плюнемо на все і підемо, залишимо лікарню”, — зазначив Кучерук.

Медик пояснив, що коли в лікарні 340 хворих з COVID-19, щоб їх обслуговувати, потрібно мінімум 600 пересоналу.

“Ми просто не витримуємо такого навантаження. Люди мали би допомогти медикам та вакцинуватися! Бо це єдине спасіння для усіх нас”, — закликав він.

Кучерук попередив, що вчасно розпочате лікування в ранній період хвороби рятує життя, запобігає тяжкому перебігу чи полегшує симптоми хвороби.

“Повірте, лікування в умовах стаціонару в кризовому стані — це ходіння по краю прірви, навіть за умови, коли у нас є достатньо кисню”, — каже головний лікар.

У його лікарні загалом від коронавірусу померло 536 пацієнтів і жоден з них не вакцинований.

“Багато людей не звертаються до лікарів, носять хворобу в собі, наражаючи на небезпеку оточуючих і себе часом доводять до стану, коли допомогти вже не можна”, — ділиться спостереженнями Кучерук.

Своєю чергою мер Рівного Олександр Третяк додав, що ситуація у місті настільки критична, що уже не вистачає санітарів, аби виносити тіла померлих від COVID-19. За словами мера, головний лікар особисто змушений допомагати вивозити померлих, бо не вистачає персоналу.

0