401

0

Робоча зустріч з питань реалізації на місцевому рівні державної політики щодо охорони дитинства в умовах децентралізації відбулася сьогодні у Дубенській райдержадміністрації.

Нарада відбулася за участі фахівців Рівненської ОДА, Дубенської РДА та голів територіальних громад району.

Начальник служби у справах дітей Рівненської ОДА Віктор Марчук зазначив, що в рамках децентралізації в кожній громаді повинна  бути створена служба у справах захисту прав дітей. Сьогодні такі служби створені майже в 50%  територіальних громад Рівненщини. Начальник такої служби власними наказами зможе виконувати повноваження у сфері охорони дитинства на відповідній території громади.

Служби в справах дітей, які нині працюють при райдержадміністраціях, перебувають в перехідному періоді – цього року їхні повноваження будуть передані до Національної соціальної сервісної служби. Тому перед головами територіальних громад стоїть завдання – створити відповідну службу та забезпечити виконання законодавства про охорону дитинства.

Начальник обласного центру соціальних служб Ананій Бучак ознайомив присутніх із організацією надання соціальних послуг в громаді.

0